Meteen naar de inhoud

Onze variëteiten

DSCN1591

Ribier

De Ribier heeft een goedgeschouderde vorm, die hem het typisch uitzicht van een tros geeft. De trossen zijn lang en de bessen geven het geheel een gevuld en strak uiterlijk. Het velletje is zeer dun en het vruchtvlees is vast, wat een knapperig gevoel in de mond geeft. Dit maakt de Ribier tot een populaire druif.

Leopold III

Leopold III

De Leopold III wordt beschouwd als de meest prestigieuze blauwe tafeldruif. De tros is wild van vorm en is vaak in de breedte ontwikkeld. Deze bessen zijn met hun gemiddelide doorsnede van 44mm zeer dik en bevatten iets meer sap dan de andere blauwe soorten. Meestal heeft deze druif slechts 1 pitje. Met hun uitgesproken dikke bessen en hun verfijnde en zachte smaak, maken ze hun reputatie waar.

DSCN1583

Canon Hall

Deze soort is de meest exclusieve en meest moeilijk te telen druif. De Canon Hall is de witte tegenhanger van de Leopold III druif. Zijn bessen buitengewoon dik en sappig. Ze kraken in de mond en hebben een overweldigende zoete muscatsmaak. Hij is kortweg de Rolls Royce onder Vlaams-Brabantse tafeldruiven.

image001

Muscat

Terrecht wordt deze druif een echte klassedruif genoemd. Het vruchtvlees is krokant en knapperig. Deze prachtige druif verdient zijn naam door zijn heerlijke zoete en typische muscatsmaak.