Meteen naar de inhoud
Hoofdpagina » Vragen

Vragen

Moeten de druiven gewassen worden?

We gebruiken in  onze serres de natuurlijke vijanden, waardoor onze druiven niet behandeld worden en dus niet gewassen dienen te worden. Integendeel, met de druiven te wassen verwijder je de natuurlijke donslaag die op onze druiven ligt. Deze donslaag is hét bewijs dat onze druiven niet in aanmerkingen gekomen zijn met schadelijke stoffen of dat niemand deze aangeraakt heeft.


Waarom mag je niet aan de druiven komen?

Voor je fruit koopt, wil je het kunnen beoordelen. Dat snappen we heel goed. Maar fruit kan je beoordelen zonder eraan te voelen. Een groene steel betekent dat de druiven vers zijn, als de steel bruin geworden is, zijn de druiven niet meer zo vers. We zijn steeds bereid om het fruit te tonen, vasthoudend aan de steel om de druiven niet aan te raken. Dit heeft twee redenen. Enerzijds heeft iedereen zijn fruit liever onaangeraakt en anderzijds is er op onze druiven een natuurlijke donslaag die verwijderd wordt bij het aanraken. Deze donslaag is het bewijs dat onze druiven natuurlijk geteeld zijn en dat niemand deze aangeraakt heeft.


Zijn er Vlaams-Brabantse tafeldruiven zonder pitjes?

Er zijn geen Vlaams-Brabantse tafeldruiven zonder pitjes. Druiven zonder pitjes zijn steeds behandelde druiven en onze druiven worden niet behandeld.


Wanneer kunnen we bij jullie druiven kopen?

Het druivenseizoen loopt van half juli tot eind oktober. Wij kunnen hier geen exacte datum opplakken. Het is en blijft een natuurproduct en hoewel wij dit grotendeels kunnen sturen zijn wij nog steeds voor een stukje afhankelijk van de natuur.

Wordt er wijn gemaakt op jullie bedrijf?

Neen, de Vlaams-Brabantse tafeldruiven onder glas zijn echte eetdruiven, wij maken hier geen wijn van. 

Hoelang zijn de druiven houdbaar?

De druiven worden dagvers geknipt en verkocht. Deze kan u mits goede bewaring een weekje in de koelkast bewaren zonder probleem. Idealiter blijven ze in het verpakkend papier in de koelkast bewaard. 
Hierbij geven we graag nog een kleine tip : wanneer je de druiven wil eten, haal je ze best even voordien uit de koelkast, zo komen ze op kamertemperatuur en komt de volledige smaak tot uiting!


Kan er een rondleiding gevolgd worden op het bedrijf?

Onze serres zijn onder begeleiding te bezoeken, zowel voor groepen als voor scholen. Voor meer informatie kan je terecht op onze pagina Rondleidingen of je stuurt een mailtje  naar [email protected].